فلاتر چیست ؟

فلاتر چیست ؟


فلاتر (Flutter) چیست ؟



اگر علاقه مند به دنیای برنامه نویسی موبایل  باشید ، احتمالا اسم فلاتر (Flutter) را شنیده اید . در سال ۲۰۱۷ کمپانی گوگل از فریم ورک جدید خود ، یعنی فلاتر رونمایی کرد . Flutter با این که عمر بسیار کمی دارد اما به سرعت در میان برنامه نویسان محبوب و مورد توجه قرار گرفته است.



جالبی کار اینجاست که شما تنها با یک بار کد نوشتن می توانید خروجی Native اندروید و ios بگیرید در حالی که اگر میخواستید به شکل جداگانه برای اندروید و ios اپلیکیشن تولید کنید ، باید دو زبان متفاوت را یاد میگرفتید که در زمان و هزینه اصلا به صرفه نخواهد بود.



پس ما با یادگیری فلاتر با یک تیر دو نشان میزنیم

میتوانیم خروجی اندروید یا ios بگیریم




فلاتر زبان برنامه نویسی نیست !!!!!!

دقت کنید که fluttetr یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک فریمورک می­‌باشد. برای توسعه فلاتر، از یک زبان برنامه نویسی به نام دارت (Dart) استفاده می­‌شود. این زبان در اکتبر 2011 توسط گوگل ایجاد شد. اما در طی سال­‌های گذشته بسیار پیشرفت کرده است. دارت بر روی توسعه  front-end تمرکز دارد و شما می‌­توانید از آن برای ایجاد برنامه‌­های موبایل و وب استفاده کنید. همچنین برای توسعه اندروید از زبان‌­های برنامه نویسی جاوا و کاتلین (Java / Kotlin) نیز استفاده می­‌شود.



علاوه بر زبان برنامه نویسی دارت، از (c++)  نیز در فلاتر استفاده می‌­شود. اما به یاد داشته باشید که دارت و fluttetr به شما کمک می‌­کنند تجربه‌های شگفت‌انگیزی را در ios، اندروید و وب ایجاد کنید. با توجه به اهمیت فلاتر در توسعه موبایل و وب، ترکیب fluttetr و دارت یک گزینه عالی در این زمینه است.




حالا که یک مقداری با فلاتر اشنا شدیم یکم با مواردی که میشه به کمک فلاتر ساخت رو بهش بپردازیم



1. بهترین قالب‌های طراحی رابط کاربری

در اینجا یک ریپازیتوری گیت هاب وجود دارد که الگوهای فلاتر کاملا کاربردی را ارائه می‌دهد. این قالب‌ها متن باز هستند. از این رو همه می‌توانند به طور رایگان از آن استفاده کنند. این شامل پیاده سازی رزرو هتل، برنامه تناسب اندام و کشوی سفارشی است. این الگوها می توانند به هر توسعه دهنده فلاتر خصوصا مبتدیان کمک کنند تا با برنامه سفارشی خودشان یاد بگیرند و شروع کنند. شما می‌توانید بین رابط کاربری رزرو هتل یا رابط کاربری برنامه تناسب اندام یکی را انتخاب کنید.



ویژگی‌هایی مانند نمای لیست کارت با رابط کاربری زیبا و طراحی بصری و استفاده آسان را دارد. کسی که به دنبال برنامه‌های رزرو، برنامه‌های تناسب اندام یا برنامه دوره آموزشی در محیط فلاتر است، قطعا باید این قالب‌ها را امتحان کند.





2. برنامه چت

این قالب ویژگی کاملی از برنامه چت را ارائه می‌دهد که به صورت کامل در فلاتر و Dart نوشته شده است. تم برنامه با Firebase  یکپارچه شده است. این برنامه ویژگی‌های برنامه چت استاندارد مانند مکالمات، اعلان‌ها، چت گروهی و همچنین قابلیت تماس ویدیویی را ارائه می‌دهد. این قالب بیش از 30 صفحه با طرح‌های UI زیبا و ظریف برنامه چت را فراهم می‌کند.



تم برنامه فلاتر مورد علاقه ما شامل دوربین، نشانگر وضعیت آنلاین، گزینه‌های صفحه پروفایل، ورود به شبکه‌های اجتماعی، لودرهای سفارشی و ... است. همچنین دارای قابلیت‌های مدرن سیستم عامل Android مانند حالت تاریک است.





3. قالب برنامه برای دوستیابی

این یکی از بهترین الگوهای برتر برنامه فلاتر است که مبتنی بر برنامه Tinder می‌باشد که یک الگوی برنامه دوستیابی کاملا کاربردی با ادغام سرور Firebase را ارائه می‌دهد. این قالب به صورت کامل در فلاتر نوشته شده است. در طراحی رابط کاربری از کیت Tinder UI الهام گرفته شده است. همچنین از الگوریتم ایجاد مسابقه به همراه اعلان‌ها و پیام رسانی آنلاین پشتیبانی می‌کند. در طراحی از هر دو سیستم عامل Android و iOS نیز پشتیبانی می‌کند.



با اقتباس از برنامه Tinder، این قالب شامل مکانیزم کشیدن همراه با تاریخ‌های پیشنهادی است. ویژگی‌هایی مانند مسابقات، مکالمات، پروفایل‌های شخصی و محلی سازی در هر برنامه دوستیابی ضروری است. بنابراین این الگو تلاش بیشتری می‌کند تا این ویژگی‌ها را با عملکرد بهینه ارائه دهد. ویژگی‌های جدید Android مانند پشتیبانی از حالت تاریک نیز در آن گنجانده شده است.



4. قالب برنامه وردپرس

این الگوی برنامه به طور کامل در فلاتر و Dart نوشته شده است و تجربه بومی و عملکرد فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد. این الگو نمایش بهینه سازی، پشتیبانی از چند پلتفرمی و کد ماژولار را پیشنهاد می‌دهد. رابط کاربری قالب آن، طرح‌های زیبایی برای خواننده اخبار را به نمایش می‌گذارد. الگوی موبایل با هر وبسایت وردپرسی سازگار است که یکی از بهترین الگوهای برنامه فلاتر موجود در بازار می‌باشد.



کاربران می‌توانند URL وردپرس را مشخص کنند و برنامه به طور خودکار مقاله را واکشی می‌کند. علاوه بر این، پیاده سازی‌های رابط کاربری شامل یک منوی اسلاید خودکار با دسته بندی‌های وردپرس، صفحه بندی و طبقه بندی مقالات، عملکرد عالی، لیست اخبار و موارد دیگر است. بنابراین این الگو همچنین به روزرسانی‌های real-time را نیز در خود جای داده است که به طور خودکار آخرین مقالات موجود در لیست را دریافت می‌کند.





5. برنامه فروشگاه موبایل به همراه پنل مدیریت

این یک قالب درجه یک است که با قیمت 79 دلار در Codecanyon موجود است. این الگوی برنامه تلفن همراه سیستم مدیریت دایرکتوری را با استفاده از یک محیط توسعه فلاتر ارائه می‌دهد. همچنین رستوران‌ها را روی نقشه گوگل مپ نمایش می‌دهد.





6. News Buzz

ریپازیتوری جدید Buzz که به طور رایگان در گیت هاب موجود است، یک الگوی برنامه خبری در فلاتر را ارائه می‌دهد. این از News API برای واکشی داده‌ها و Firebase به عنوان پشتیبان و احراز هویت استفاده می‌کند. این ویژگی‌ها شامل خبرخوان سفارشی براساس منابع انتخاب شده، صرفه جویی در مقالات، جستجو در اخبار براساس دسته بندی‌ها، جستجوی موضوعات و به اشتراک گذاری مقالات است. از این رو ممکن است بهترین راه‌حل برای ایجاد برنامه جدید خبری شما باشد.





7. پخش کننده موسیقی

فلاتر Music Player اولین پخش کننده موسیقی متریال مبتنی بر فلاتر با پلاگین صوتی برای پخش فایل‌های موسیقی محلی است. نسخه‌ی نمایشی برنامه در Play Store موجود است. از هم اکنون، ویژگی‌های این قالب فقط از پلتفرم Android پشتیبانی می‌کنند و برنامه‌ای هم برای ویژگی‌های iOS در آینده دارند. ویژگی یکپارچه شده برای پلتفرم اندروید شامل واکشی آهنگ‌های محلی (مجوز داخلی)، رابط کاربری زیبا با چندین تم مختلف، انیمیشن، پخش (فایل‌های محلی)، توقف، مکث، جستجو، تغییر شکل آلبوم هنرمند و عقب و جلو بردن موسیقی می‌باشد.



به علاوه، این قالب همچنین دارای یک پلاگین برای واکشی آهنگ‌ها و استفاده از یک پخش کننده صوتی است که می‌تواند در هر یک از پروژه‌های شما استفاده شود. بنابراین اگر مشتاق ساختن پخش کننده موسیقی خود با استفاده از فلاتر هستید، ممکن است این قالب بهترین راه‌حل باشد.




فلاتر چه ویژگی های خوبی دارد ؟




  • حداقل کدنویسی (استفاده از زمان)


مهم ترین فاکتور برای هر برنامه نویسی در هنگام کار با پروژه زمان به اتمام رسیدن آن پروژه است حال یکی از ویژگی های خوب این فریم ورک این است شما کلی کد آماده در اختیار دارید که بتونید در کم ترین زمان ممکن بزرگ ترین پروژه ها رو طراحی و پیاده سازی کنید و کلی زمان برای خودتون بخرید .




  • دنیایی از ویدجت ها


در فلاتر شما به دنیایی از ویدجت های آماده دسترسی دارید که به راحتی امکان استفاده از اون ها رو در پروژه های خودتون دارید .




  • سازگاری با تمام سیستم ها


در فلاتر حداقل میتوان تا حدودی اطمینان خاطر داشت که برنامه های ساخته شده با باگ و خطا های کمتری در همه سیستم عامل ها اجرا شود و در زمان کمتری پروژه رو تست و اجرا کرد حتی میتوان این انتظار را داشت که برنامه های ساخته شده با سیستم های آتی نیز سازگاری داشته باشد .




  • متن باز بودن فلاتر


اگر به جامعه برنامه نویسان این فریم ورک در سطح اینترنت نگاهی بندازید کامل متوجه این خواهید شد که در زمان کمی فلاتر موفق به جذب کلی برنامه نویس و جامعه توسعه دهنده شده است این افراد در پشتیبانی نقش مهم و مستندات ارزشمندی در اختیار ما قرار میدهند و باعث همه این ها متن باز و رایگان بودن فلاتر است که روز به روز ما شاهد بزرگ تر شدن جامعه برنامه نویسان فلاتر خواهیم بود .




  • ویژگی های بومی


کار برنامه نویس برای یکپارچه سازی بخش های ثالث و api ها بسیار ساده شده است در فلاتر شما میتوانید به ویژگی های بومی یا sdk دسترسی داشته باشید و حتی امکان استفاده مجدد از زبان های کاتلین و سوئیفت در آندروید و آی او اس فراهم است .




  • مستندات کامل


فلاتر در مقایسه با رقیب خود یعنی react Native از لحاظ مستندات کلی جلو تر است برای درک این موضوع کافیه وب سایت این دو رقیب رو چک کنید و مثال هایی که برای استفاده از کد ها هست رو ببینید در فلاتر برای استفاده از هر کد کلی مثال و مستندات وجود داره که برنامه نویس به راحتی میتونه از کد های مورد نظر در پروژه خودش استفاده کنه .





اصلا ارزش داره که وقت بزاریم و فلاتر رو یاد بگیریم ؟

در پاسخ به این سوال به نظر بنده میگم بله و دلیل هایی برای این بله دارم که میخام اون ها رو هم به شما بگم در مرحله اول هر برنامه نویسی باید به کار خودش و کد زنی علاقه داشته باشه بعد از علاقه درآمد هم میتونه در جایگاه دوم قرار بگیره و از همه مهم تر آینده شغلش در حوزه کار با فلاتر که اصلا چی میشه درآینده مهم هست با هم به برسی این سه تا موضوع مهم میپردازیم .



1.علاقه به برنامه نویسی و فلاتر

اولین شرط برای شروع هر کاری داشتن علاقه به همان کار است اگر شما می خواهید فلاتر را یاد بگیرید چالش هایی خواهید داشت که فقط با داشتن علاقه میتوانید از آن چالش ها عبور کنید و اگر این علاقه را ندارید پیشرفت شما زمان بر و سخت خواهد بود و در این حالت ارزش نداره که وقت بذارید .



2.بازار کار و درآمد فلاتر

فلاتر زمان خیلی کمی نسبت به رقیب های خود است که توانسته جایگاه خوبی در بین برنامه نویس ها و توسعه دهنده های اپلیکیشن های موبایل پیدا کنه و همین موضوع باعث میشه که شرکت های زیادی به سمت فلاتر برن و بازار کار خوبی برای برنامه نویسن های فلاتر به وجود بیاره .



3.آینده فلاتر

فلاتر آینده بسیار خوبی خواهد داشت چون منبع باز است جامعه برنامه نویسان بسیار زیادی در حال توسعه این فریم ورک هستن کلی امکانات داره و قراره بهش اضافه بشه که یک فریم ورک قدرت مند در بین همه رقیب های خودش باشه و بدون شک میشه گفت در زمینه کاری خودش اول باشه در چند سال آینده .




امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید?

نویسنده بلاگ: جواد یوسفی

جواد یوسفی

برنامه نویس فرانت اند

دیدگاه کاربران

  • محمد عبادی پور

    07 اسفند، 1400

    امیدوارم بزودی در mateam اموزش داده بشه💙خسته نباشید جناب یوسفی

ثبت دیدگاه

برای ثبت نظر، ابتدا وارد شوید.

خدمات منتورینگ

شما در طول دوره ی آنلاین میتوانید یک پشتیبان یا همراه داشته باشید و تمامی تمرین ها و مشکلات خودتون رو با اپراتور های ما در میان میگذارید! چی بهتر از اینکه قدم به قدم در کنار اساتید و آموزش های آنلاین بتونی از طریق پشتیبان هم ارزیابی بشی و مشکلاتت رو توی کمترین زمان ممکن حل کنی؟!!