طراحی سایت با پایتون

طراحی سایت با پایتون

بسیاری از توسعه دهندگان وب همراه به دنبال استفاده از بهترین و کاربردی‌ترین ابزار و زبان به منظور برنامه نویسی هستند که در این بین یکی از قدرتمندترین زبان‌های برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی پایتون است. با توجه به قابلیت‌ها و کاربرد ساده‌ای که زبان پایتون دارد، در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از توسعه دهندگان وب قرار گرفته است. این زبان برنامه نویسی با برخورداری از فریم‌ورک‌های متعدد مانند جنگو، Flask ،Pylons، Pyramid، Cherrypy و … امکان برنامه طراحی سایت را برای توسعه دهندگان وب فراهم می‌آورد. در ادامه این مقاله قصد داریم با زبان برنامه نویسی پایتون و مزیت‌های طراحی سایت با این زبان بیشتر آشنا شویم.


زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟


زبان برنامه نویسی پایتون زبان ساده و آسانی است که به دلیل برخورداری از همین ویژگی بهترین گزینه برای کسانی است که می‌خواهند به آموختن برنامه نویسی بپردازند. پایتون این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا بتوانید به سرعت آموزش بدید و شروع به کد نویسی کنید.


بسیاری بر این باورند که سادگی پایتون به دلیل ضعیف بودن این زبان است، در حالی که اینگونه نیست و این زبان برنامه نویسی در سطح بالایی قرار دارد و در سراسر جهان به صورت گسترده‌ از آن استفاده می‌شود. 


مزایای طراحی سایت با پایتون


توسعه دهندگان وب با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون می‌توانند از تجربه سرعت بالا تنها با پردازش صحیح پایگاه داده بهره‌مند شوند. در صورتی که شما نیاز به طراحی سایت، ثبت آگهی یا کتابخانه داشته باشید، تنها با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون می‌توانید به راحتی چنین پردازشی ایجاد کنید. 


به طور حتم زبان برنامه نویسی پایتون رقیبی بی چون و چرا برای mysql و sql server محسوب می‌شود  زیرا این دو آسان‌تر است و این موضوع تنها یکی از مزیت‌های طراحی سایت با پایتون است. با توجه به قابلیت‌هایی که زبان برنامه نویسی پایتون دارد، موتور جستجوی گوگل نیز با استفاده از آن کدنویسی شده و در سراسر جهان از این زبان برنامه نویسی به عنوان زبانی جوان و همه کاره یاد می‌شود.


برای طراحی سایت PHP یا Python را انتخاب کنیم؟


بسیاری از کارفرمایان با این چالش روبرو هستند که برای طراحی وب سایت خود به سراغ برنامه نویس PHP‌ روند یا برنامه نویس Python. با توجه به وجود چنین چالشی میان کارفرمایان باید به خوبی نسبت به به طراحی سایت با PHP یا Python‌ اطلاعات کسب کرد. برای مقایسه این زبان باید گفت، هر دو آن‌ها زبان‌های چند منظوره، تفسیری و سطح بالایی هستند که به زبان انسان بسیار نزدیک‌اند. پایتون زبانی است که در سال ۱۹۹۰ توسط Guido van Rossum طراحی شد و PHP نیز در سال ۱۹۹۴ توسط Rasmus Lerdorf معرفی شد. به طور کلی باید گفت با توجه به اینکه زبان برنامه نویسی PHP، چند منظوره است اما به صورت عمده از آن در ساخت صفحات وب استفاده می‌شود. این در حالی است که برنامه نویسی با پایتون امکان ساخت اپلیکیشن‌های موبایل، طراحی وب، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، بازی سازی، داده کاوی و … را فراهم می‌آورد.


تفاوت عمده بعدی که این دو زبان در قواعد نوشتاری Syntax است. سینتکس PHP نسبت به پایتون پیچیده‌تر است و برای یادگیری آن باید زمان و تلاش بیشتری صرف کرد. این در حالی است که یادگیری سینتکس پایتون بسیار ساده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توان آن را فرا گرفت.


البته طراحی سایت تخصصی از طریق پایتون می تواند زمانبر تر و حتی گرانتر باشد.


معرفی برترین فریم ورک‌های پایتون برای توسعه وب


فریم ورک های پایتون امکانات بسیار جذابی را در اختیار استفاده کنندگان خود قرار می‌دهد. فریم ورک های پایتون بخاطر Full Stack بودن کار بسیاری از برنامه نویسان را راحت کرده است. در زیر با مهم‌ترین فریم ورک های پایتون برای وب آشنا می‌شویم.



  • فریم ورک جنگو (Django)


فریم ورک Django یک چارچوب وب رایگان بر پایه پایتون است که به صورت متن باز ارائه شده است. جانگو یا جنگو از الگوی معماری (Model-View-Template) یا به اختصار MVT پیروی می‌کند.


پایتون جنگو با هدف توسعه آسان، سریع و کارآمد ساخته شده است. در جانگو سعی شده است که تمامی اجزا با هم در ارتباط باشند و قابلیت استفاده مجدد را حفظ کنند. این ویژگی‌های جذاب باعث شده که توسعه یک وب اپلیکیشن تحت وب با سرعت بالا، امنیت بسیار قوی و قابلیت مقیاس پذیری و نگهداری بسیار بالا و همچنین سئو مناسب، با جنگو قابل انجام شود.



  • فریم ورک وب تو پای (Web2Py)


این فریم ورک با توجه به ابزارهایی که برای ویرایش، ردیابی و تست خطاها دارد و مبتنی بر پایگاه داده است، توسط بسیاری از برنامه نویسان استفاده می‌شود. Web2Py بخاطر پشتیبانی از معماری MVC و امنیت بالای داده‌ها برای ساخت وب اپلیکیشن‌ها از محبوبیت نسبی برخوردار است.



  • فریم ورک فلسک (Flask)


کسانی که در گذشته جاوا کار بوده اند و در این روزها به پایتون کوچ می‌کنند با فلسک ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند. دلیل این موضوع این است که فلسک یک میکرو فریم ورک است که به جاوا بسیار نزدیک است، با این تفاوت که ساختار فلسک بسیار ساده ولی توسعه پذیر است. معمولا برای پروژه‌های بزرگ از جانگو استفاده می‌شود، ولی اگر پروژه کوچکی در دست اقدام دارید فلسک می‌تواند به خوبی عرض اندام کند و نیازهای شما را برطرف نماید.



  • فریم ورک توربو گیرز (TurboGears)


فریم ورک توربو گیرز آخرین فریم‌ ورکی است که ما در این مقاله بررسی می‌کنیم. توربو گیرز فریم ورکی قدرتمند از پایتون است که از الگوی MVC پشتیبانی می‌کند، کتابخانه‌های مختلفی را برای پشتیبانی از پایگاه داده‌ها در خود جای داده است و بر همین اساس قابلیت‌های بسیاری را برای توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های تحت وب به ارمغان می‌آورد.


اینکه از کدام یک از این فریم ورک ها استفاده نمایید، با توجه به نوع و سطح پروژه، همچنین نیروی کاری که در اختیار دارید و عوامل دیگر بر عهده شما عزیزان است.


سایت‌هایی که بر پایه پایتون طراحی شده‌اند؟


طراحی سایت با پایتون توسط بسیاری از شرکت‌های بزرگ سراسر جهان انجام می‌شود زیرا این زبان برنامه نویسی امکانات و ویژگی‌های منحصر به فردی را در اختیار توسعه دهندگان وب قرار می‌دهد. از جمله وب سایت‌هایی که به منظور طراحی آن‌ها از زبان برنامه نویسی با پایتون بهره گرفته شده است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:



  1. گوگل

  2. یوتیوب

  3. اینستاگرام

  4. اسپاتیفای

  5. ردیت

  6. دراپ باکس

  7. کورا

  8. پینترست

  9. ناسا

  10. موزیلا فایرفاکس 


دیگر کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون



  • توسعه وب

  • هوش مصنوعی

  • کاربردهای مرتبط با زبان ماشین

  • IOT با اینترنت اشیا

  • برنامه های تجاری بزرگ

  • GUI دسکتاپ


چند نکته مهم که در مورد طراحی سایت با پایتون باید بدانید


ویژگی‌های بسیار زیادی وجود دارد که پایتون را از سایر زبان های برنامه نویسی جدا کرده است. در زیر به چند ویژگی در رابطه با پایتون اشاره می‌کنیم:



  1. مهمترین نکته در رابطه با پایتون، تبدیل شدن این زبان برنامه‌نویسی به یک زبان چند منظوره و سطح بالا است. همانطور که در این مقاله خواندید، پایتون برای موارد متعددی کاربردهای بسیار کاربردی را دارد و شما را از یادگیری چند زبان بی نیاز می‌کند.

  2. برنامه‌های پایتون در مقایسه با زبان‌های دیگر از جمله جاوا به شکل چشم‌گیری کوچکتر است.

  3. زبان پایتون بخاطر الزام در رعایت تورفتگی‌ها در هنگام نوشتن برنامه، نظم و خوانایی بالایی برخورد است.

  4. اگر به دنبال یادگیری ماشینی هستید مطمئنا پایتون انتخابی کامل برای شما خواهد بود.

  5. داشتن فریمورک بسیار قوی جنگو در حوزه وب که وب‌سایت‌های بزرگی از جمله یوتیوب، اینستاگرام و دراپ باکس از آن استفاده می‌کنند.

  6. پایتون محاسبات علمی، پردازش متن، پردازش تصویر و… را با قدرت انجام می‌دهد.

  7. برای برنامه‌نویسی رابط کاربری GUI از فریم‌ورک های قوی مانند PyQt و Kivy می‌توان بهره برد.

  8. پایتون شما را از بسیاری از اشتباهات رایج امنیتی دور نگه میدارد و می تواند امنیت بسیاری را برای شما به ارمغان بیاورد.

  9. قیمت سایت های بر پایه پایتون، (مثلا قیمت سایت شرکتی) کمی بالاتر از php خواهد بود.


تمامی این موارد و ده‌ها مزیت دیگری که پایتون دارد باعث شده که این زبان برنامه نویسی جایگاه ویژه‌ای را برای خود دست و پا کند.


بر اساس رتبه‌بندی که در سایت Github.io برای زبان‌های برنامه نویسی برتر در جهان، پایتون جایگاه اول را کسب نموده است.

نویسنده بلاگ: طاها رضازاده

طاها رضازاده

دیدگاه کاربران

  • محمد عبادی پور

    07 اسفند، 1400

    پایتون و جنگو عالیه و زبان ساده ایی🤍🧡👍

ثبت دیدگاه

برای ثبت نظر، ابتدا وارد شوید.

خدمات منتورینگ

شما در طول دوره ی آنلاین میتوانید یک پشتیبان یا همراه داشته باشید و تمامی تمرین ها و مشکلات خودتون رو با اپراتور های ما در میان میگذارید! چی بهتر از اینکه قدم به قدم در کنار اساتید و آموزش های آنلاین بتونی از طریق پشتیبان هم ارزیابی بشی و مشکلاتت رو توی کمترین زمان ممکن حل کنی؟!!