جی کوئری چیست ؟

جی کوئری چیست ؟


جی کوئری چیست ؟



جی کوئری (jQuery) یک کتابخانه کوچک جاوا اسکریپت است که موجب می‌شود کار با HTML آسان‌تر شود. این کتابخانه کارکردهای زیادی برای دست‌کاری عناصر صفحه‌های وب ارائه می‌کند که موجب می‌شود برای ایجاد محتوای پویا و مفید باشد.



جی کوئری همه جا حضور دارد و با اختلاف زیادی رایج‌ترین کتابخانه جاوا اسکریپت محسوب می‌شود. این کتابخانه در سیستم‌های بزرگی مانند وردپرس ادغام شده است و سؤال‌های مربوط به جاوا اسکریپت در وب‌سایت StackOverflow غالباً از طریق جی کوئری پاسخ داده می‌شوند.



جا داره که به شما عزیزان بگم جی کوئری داخل دوره 4 فصل در بخش اول که برنامه نویسی تحت وب هست آموزش داده میشه




با تاریخچه جی کوئری Jquery آشنا شوید !

برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ بود که فردی به نام John Resig صحبت از جی کوئری به میان آورد و اقدام به انتشار این نرم افزار نمود. در حال حاضر این کتابخانه توسط یک تیم توسعه دهنده تحت هدایت Timmy Wilison نگهداری می‌شود. در همان سال‌های اولیه انتشار، Jquery تحت دو لیسانس GPL و MIT فعالیت می‌کرد. اما در سال ۲۰۱۲ بود که مجوز GPL از کارنامه این نرم افزار حذف شد و هم اکنون تنها تحت مجوز MIT به فعالیت خود ادامه می‌دهد.






پیش زمینه برای یادگیری jQuery



قبل از شروع یادگیری فریم ورک جی کوئری، ابتدا باید اصول اولیه طراحی وب را بیاموزید.



همچنین باید درباره موارد نام برده شده در بخش زیر اطلاعاتی داشته باشید.




  • HTML

  • CSS

  • JavaScript





ارتباط جی کوئری Jquery و HTML

خوب است بدانید که جی کوئری هیچ ارتباطی با HTML ندارد! به بیان دیگر این کتابخانه هیچ دخالتی در کدهای HTML ایجاد نمی‌کند و Unobtrusive محسوب می‌شود. به این معنی که هیچکدام از کدهای جاوا اسکریپت به کدهای HTML وارد نمی‌شوند و از این نظر کدهای نوشته شده در طراحی سایت، کاملا مجزا و مرتب هستند. از سویی دیگر زمانی که جاوا اسکریپت بر روی مرورگر فعال باشد، کدهای مربوط به آن اجرا خواهند شد و چنانچه فعال نباشد، هیچ مشکلی در نمایش سایت به وجود نخواهد آمد.





آیا جی کوئری در تمامی مرورگر ها اجرا میشود؟

بله، جی کوئری از تمامی مرورگرها پشتیبانی میکند




چرا Jqueryرا یاد بگیریم؟

بسیار سوال خوب و به جایی است که چه دلیلی دارد که وقتی این همه فریم ورک و کتابخانه مختلف منتشر شده باید از Jquery استفاده کرد؟



یکی از دلایل آن محبوبیت این فریم ورک است و شعار آن هم هست : “کمتر کد بنویس بیشتر کار کن”



همچنین شرکت هایی مثل:




  • Google

  • IBM

  • Microsoft

  • Netflix





چرا جی کوئری؟

شما با استفاده از جی کوئری میتوانید دستورات جاوا اسکریپت را خیلی ساده تر و راحت تر اجرا کنید. برای مثال اگر انجام یک کار با جاوا اسکریپت نیاز به ۱۰۰ خط کدنویسی دارد، شما میتوانید همان کار را با جی کوئری تنها با ۱۰ خط کد انجام دهید. دقیقا همان چیزی که شعار جی کوئری توضیح میدهد: کدهای کمتری بنویس، ولی کارهای بیشتری انجام بده.



نکته‌ای که وجود دارد این است که جی کوئری یک چیز خیلی عجیب و غریب نیست. یک فایل است که شما وارد پروژه‌ی خودتان میکنید و میتوانید از آن استفاده کنید. اگر این فایل را باز کنید، با کدهای جاوا اسکریپت خام و خالص مواجه میشوید.



در واقع اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم که جی کوئری چیست ، میتوانیم بگوییم که سازندگان جی کوئری، هزاران خط کد نوشته‌اند که چیزی به نام جی کوئری بسازند، که این جی کوئری نوشتن کدهای جاوا اسکریپت را برای شما ساده میکند.





مزیت‌ های jQuery

از مزیت های جی کوئری می توان به موارد زیر اشاره نمود:



ساده‌سازی روش اعمال عملکردها نسبت به جاوا اسکریپت به وسیله تعریف تابع‌های کاربردی و در نتیجه کاهش چشمگیر کدهای مورد نیاز برای یک هدف

دسترسی سریع و آسان‌تر به عناصر صفحه در جهت کنترل عملکرد آن‌ها

افکت‌های ظاهری اضافه شده بیشتر نسبت به جاوا اسکریپت مانند Fade

امکان تغییر پویای محتوای صفحه بر اساس نظر برنامه‌نویس بدون نیاز به نوشتن تمام کدها در html

امکان ایجاد تغییر در کدهای Html بر اساس یک رویداد یا زمان

امکان تغییر css اعمال شده به عناصر صفحه بر اساس یک رویداد یا زمان





  • معایب های jQuery


کتابخانه جی کوئری بسیار گسترده و همچنان در حال رشد است بنابراین باز کردن فایل جاوا اسکریپت مدت زمان بیشتری طول می کشد که فشار بیشتری روی سیستم کاربر وارد می کند.

انتزاعی بودن جی کوئری یادگیری و استفاده از جاوا اسکریپت را سخت تر می کند. گرچه ایجاد رویدادها برای افراد مبتدی را ساده می کند اما انجام کارهای پیچیده مانند دستکاری DOM نیاز به درک بیشتری از جاوا اسکریپت دارد تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید.

بزرگترین نقطه ضعف جی کوئری این است که با نسخه قبلی سازگار نیست و چون جی کوئری نسخه های زیادی منتشر کرده است، خودتان باید کتابخانه را میزبانی کرده و به صورت دوره ای آن را به روزرسانی کنید.




امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشه

نویسنده بلاگ: جواد یوسفی

جواد یوسفی

برنامه نویس فرانت اند

دیدگاه کاربران

  • محمد عبادی پور

    07 اسفند، 1400

    ✅🔰🌐عالی بود

ثبت دیدگاه

برای ثبت نظر، ابتدا وارد شوید.

خدمات منتورینگ

شما در طول دوره ی آنلاین میتوانید یک پشتیبان یا همراه داشته باشید و تمامی تمرین ها و مشکلات خودتون رو با اپراتور های ما در میان میگذارید! چی بهتر از اینکه قدم به قدم در کنار اساتید و آموزش های آنلاین بتونی از طریق پشتیبان هم ارزیابی بشی و مشکلاتت رو توی کمترین زمان ممکن حل کنی؟!!