یادگیری برنامه نویسی بدون لپتاپ !!!

یادگیری برنامه نویسی بدون لپتاپ !!!

برنامه نویسی بدون  لپتاپ ! اگر لپ‌تاپ نداریم چگونه برنامه‌نویسی را شروع کنیم؟


در دنیای امروزی هیچ چیز غیر ممکن نیست ؛ شاید این سوال برای خیلی ها پیش آمده که چگونه بدون داشتن لپتاپ  یا PC میتوان برنامه نویسی را شروع کرد . راه های زیادی برای شروع به یادگیری برنامه نویسی بدون داشتن لپتاپ یا PC وجود دارد اما این نکته را باید در نظر گرفت که بعد از رسیدن به یک نقطه مشخص به یک سیستم برای کدنویسی و تست نیاز میباشد  اما این دلیل نمیشود که شما یک برنامه نویس یا یک توسعه دهنده موفق نشوید , پس در این مقاله با ما همراه باشید تا راه های شروع برنامه نویسی بدون نیاز به لپتاپ و PC را برسی کنیم.

 


 پیش نیاز ها :


 برنامه نویسی یک تخصص  است و هر تخصص نیازمند به یادگیری یکسری پیش نیازها میباشد که یکی از پیش نیازهای موثر در این تخصص آشنایی متوسط با زبان انگلیسی است در دنیای امروزی تکنولوژی هر روز در حال ارتقاء و پیشرفت است پس به این منظور دنیای برنامه نویسی هم مجبور به تغییر و پیشرفت میباشد و مسلمأ با توجه به اینکه زبان انگلیسی یک زبان بین المللی میباشد مقالات و اسناد مربوط به این تغییرات و یا نوآوری ها اکثر به این زبان در دسترس عموم قرار میگیرند پس یادگیری زبان انگلیسی برای یک برنامه نویس خالی از لطف نیست .

 یکی دیگر از پیش نیاز ها ریاضیات و حل مسئله میباشد اما باید در نظر گرفت که دنیای برنامه نویسی شامل صدها شاخه تخصصی میباشد و تمامی این شاخه ها نیازمند به ریاضیات نمیباشند برای مثال یک طراح وب هیچگاه نیاز به علم ریاضی را حس نمیکند اما بر عکس این شاخه از این تخصص , شاخه هایی  از برنامه نویسی وجود دارند که علم ریاضی درون آنها اهمیت بالایی دارد همچون پردازش داده , توسعه و آموزش ماشین (machine learning) , پردازش تصویر و... پس قبل از هر چیز باید این موضوع را در نظر گرفت که در چه شاخه ای از این دنیای وسیع میخواهید فعالیت داشته باشید .

یکی از پیش نیاز های کاربردی و مهم برنامه نویسی میتواند الگوریتم باشد , الگوریتم  یکی از پایه ای ترین و مهم ترین پیشنیاز های یک برنامه نویس میباشد , شاید از خودتان بپرسید الگوریتم چیست ؟ الگوریتم , مجموعه ای دستورالعمل های متوالی برای حل مسئله میباشد به زبان ساده یک الگوریتم مسیر صفر تا صد  یک برنامه نویس را مشخص میکند که گاهی به صورت نوشته (استفاده از علائم کلیدی و کلمات لاتین یا انگلیسی) و گاهی هم و صورت فلوچارت (یک روش گرافیکی اجرای ترتیبی دستورالعمل ها برای نمایش الگوریتم ) قابل نوشتن میباشد , که هنگام برخورد با یک مسئله یا مشکل نقش مهمی را ایفا میکند.


 


الگوریم و فلوچارت


یک نمونه از الگوریتم (فلوچارت) 


انتخاب زبان برنامه نویسی :


اگر برنامه نویسی را فقط برای کسب درامد انتخاب میکنید باید بگویم که همین حالا دست از این کار بردارید و به دنبال یک تخصص دیگر باشد زیرا برنامه نویسی نیاز به حل مسئله, صبر و علاقه و ... دارد پس اگر حس میکنید که ساعت ها به دنبال حل مسئله و عیب یابی چیز خسته کننده است باید بگویم که شما در این راه احتمال موفقیت کمی را خواهید داشت .
این نکته را هم ارض کنم که قبل از شروع حتما در رابطه با شاخه های برنامه نویسی و کاربرد آنها تحقیق کنید و بعد از پیدا کردن علایق خود به دنبال زبان های مورد نظر برای  شروع کار در آن شاخه بروید , برای مثال اگر علاقمند به طراحی وب هستید و فکر میکنید برای شما جذاب میباشد میتوانید از یادگیری HTML و CSS شروع کنید یا اگر علاقمند به ساخت نرم افزار های تحت موبایل و یا حتی نرم افزار های تحت دسکتاپ هستید میتوانید با یادگیری یکی از زبان های JAVA یا ++C و Python و ... شروع کنید , اما حتما قبل از شروع درباره تمامی شاخه های برنامه نویسی  تحقیق کنید تا بهترین راه را برای رسیدن به اهداف و علایق خود را پیدا کنید .


 


روش های شروع برنامه نویسی بدون داشتن Laptop یا PC :


 


 مطالعه کتاب های آموزش زبان های برنامه نویسی :


یکی از روش های یادگیری عمیق برنامه نویسی مطالعه کتاب های معتبر و استاندار است .
در دانشگاه های مطرح جهان نیز برای شروع برنامه نویسی از کتاب استفاده میشود اما خواندن کتاب به تنهایی کافی نیست چون کتاب تنها بخش تئوری این موضوع را برای ما ساپورت میکنند و ما در نهایت باید دست به کار شده و کد های خود را بنویسیم زیرا خواندن , تمرین و به کار گیری دانسته ها فرایند یادگیری ما را تکمیل میکنند .


 


 فیلم های آموزشی :


امروزه با گسترش پلتفرم های آموزشی و شبکه های اجتماعی همچون YouTube و آپارت و ... سطح دسترسی مخاطبان به موضوعات بالا رفته و طبیعتا  افرادی هستند که دوست دارند دانسته و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند که یکی از راه های به اشتراک گذاشتن این اطلاعات ضبط ویدئو های آموزشی میباشد .
میتوان گفت دیدن ویدئو های آموزشی یکی از بهترین راه ها برای یادگیری زبان های برنامه نویسی است زیرا شما همزمان با یادگیری از تجربیات و دانسته های طرف مقابل بهرمند میشوید و این موجب میشود که با استفاده از این تجربیات در کمترین زمان و بهترین شکل ممکن به نتیجه دلخواه برسید اما این نکته قابل گفتن میباشد که تمامی ویدئو های موجود استاندارد کافی برای یادگیری را ندارند پس در انتخاب این سبک از آموزش باید دقت کرد .


 


 نوشتن کدها روی کاغذ :


یکی دیگر از راه های یادگیری زبان برنامه نویسی که به شما کمک میکند اطلاعات را به خوبی حفظ شوید , نوشتن کدها روی کاغذ است , این روش هم به حل مسئله و هم به یادگیری کامل شما کمک میکند , البته ناگفته نماند که این روش تنها برای شروع یادگیری مناسب میباشد به همین خاطر در بسیاری از دانشگاه ها  شروع یادگیری با نوشتن کد ها روی کاغذ آغاز میشود .


 


 استفاده از کامپیوتر های عمومی (کافی نت ها) :


یکی از روش های دیگر برای تمرین و تحقیق استفاده از کامپیوتر های عمومی میباشد درست است که به صرفه نیست اما برای شروع میتواند یک قدم صحیح باشد , اما این موضوع را در نظر بگیرید که برنامه نویسی در کامپیوتر های عمومی (کافی نت ها ) به همین سادگی نمیباشد و حتما باید از مدیر یا مسئول مربوطه اجازه گرفته شود و با کمک آنها کامپایلر ها یا همان ابزار مورد نیاز را نصب و استفاده کرد .


 


 استفاده از کامپایلر ها و مفسر های آنلاین :


اگر تبلت یا تلفن هوشمند دارید میتوانید از وبسایت هایی که امکان نوشتن و اجرای کد را برای شما ایجاد کرده استفاده کنید که میتوان گفت این یکی از راه های مناسب برای تمرین و یادگیری میباشد.


1 ) وبسایت codepen


یک محیط اجتماعی میباشد که امکان نوشتن کد و نمایش نتیجه را برای شما ایجاد میکند , اما یک ویژگی دیگر این وبسایت این میباشد که شما میتوانید کدهایتان را ذخیره کرده و با دوستان خود به اشتراک بگذارید .


2 ) وبسایت W3Schools :


W3Schools  یک مدرسه آموزش جهانی زبان های برنامه نویسی و فریم ورک های موجود آنها میباشد که همزمان با یاد دهی , امکان مشاهده live  کد هارا برای شما فراهم میکند که جالب ترین قسمت این موضوع این میباشد که شما میتوانید کدها را ویرایش کرده و خروجی ان ها را ببینید .


3 ) وب‌سایت Tutorialspoint :


Tutorialspoint علاوه بر ارائه ویدئوهای آموزش برنامه‌نویسی، امکان اجرای کدها به زبان C را نیز در اختیار کاربران قرار داده است. 


4 ) وب‌سایت cpp.sh :


cpp.sh یک وب‌سایت ساده و کاربردی برای اجرای کدهای ++C است. در صورتی که در کدهای شما خطایی وجود داشته باشد، پیغام خطای کامپایلر به شما در رفع آن کمک می‌کند.


5 ) وب‌سایت Jdoodle :


Jdoodle یک وب‌سایت حرفه‌ای برای کامپایل زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف از جمله Java ،VB ،Rust ،Go ،C++ ،Dart ،Swift ،Php و… است.  


 


استفاده از اپلیکیشن‌های آموزش برنامه‌نویسی


گروه‌های آموزشی زیادی هستند که در زمینه‌های مختلف برنامه‌نویسی به ارائه اطلاعات می‌پردازند، اما یکی از روش‌هایی که امروزه به دلیل فراگیر شدن گوشی‌های هوشمند بسیار کاربرد دارد، آموزش از طریق اپلیکیشن است که شما می‌توانید این‌گونه اپلیکیشن‌ها را از فروشگاه‌های معتبر مثل Google Play و App Store دانلود کرده و بر روی تبلت یا گوشی تلفن همراه خود نصب کنید.


1 ) اپلیکیشن SoloLearn :


این برنامه از زبان‌های برنامه‌نویسی گوناگونی پشتیبانی به عمل می‌آورد و اینطور که پیداست، یکی از بهترین ویژگی‌های آن داشتن رابط کاربری ساده است. شما عزیزان و تمامی کسانی که علاقه زیادی به دنیای برنامه‌نویسی دارند می‌توانید با دانلود و نصب این برنامه، به راحتی و در هر مکان و زمانی با زبان های مختلف برنامه نویسی آشنا شوید. کافی است یک حساب کاربری ایجاد کرده و پس از اتخاب زبان مورد نظر، یادگیری را شروع کنید.


2 ) اپلیکیشن Khan Academy :


هزاران ویدئوی آموزشی رایگان با موضوعات مختلف از جمله برنامه‌نویسی و علوم کامپیوتر در وب‌سایت و اپلیکیشن Khan Academy موجود است.


3 ) اپلیکیشن Mimo :


اپلیکیشن Mimo روی آموزش زبان‌های برنامه‌نویسی پایتون و سایر عناوین مرتبط با توسعه وب تمرکز دارد. سازندگان آن ادعا دارند که کاربران می‌توانند بدون هیچ گونه دانش قبلی اقدام به یادگیری کدنویسی کنند.


 

نویسنده بلاگ: خشایار سلوکی

خشایار سلوکی

خشایار سلوکی ۲۲ ساله متخصص و طراحی اپلیکیشن های اندروید و ios

دیدگاه کاربران

  • محمد عبادی پور

    07 اسفند، 1400

    راه های خوبی جلو برنامه نویس های تازگار گذاشتید خسته نباشید اقای سلوکی💜💥

  • خشایار سلوکی

    20 اسفند، 1400

    merci az lotfetoon aghaye ebadipoor aziz khoshalam ke mored pasand vaghe shode

ثبت دیدگاه

برای ثبت نظر، ابتدا وارد شوید.

خدمات منتورینگ

شما در طول دوره ی آنلاین میتوانید یک پشتیبان یا همراه داشته باشید و تمامی تمرین ها و مشکلات خودتون رو با اپراتور های ما در میان میگذارید! چی بهتر از اینکه قدم به قدم در کنار اساتید و آموزش های آنلاین بتونی از طریق پشتیبان هم ارزیابی بشی و مشکلاتت رو توی کمترین زمان ممکن حل کنی؟!!