انگولار چیست ؟

انگولار چیست ؟


انگولار یا angular چیست؟

معنی angular در فارسی یعنی زاویه دار. ولی در واقع  Angular یک فریمورک ساختاری برای وب اپلیکیشن های پویا است. در واقع Angular یک فریمورک متن باز تحت وب است که بر پایه JavaScript ایجاد شده است. این فریمورک به شما اجازه میدهد تا HTML را به عنوان زبان قالب خود انتخاب کنید و سینتاکس های HTML را برای بیان صریح و واضح اجزای نرم افزار، گسترش دهید.




تاریخچه فریم ورک انگولار

اواخر سال 2010 بود که گوگل فریم ورکی با نام AngularJS برای ساخت برنامه های تک صفحه ای وب یا همان SPA ها، منتشر کرد که در ورژن دوم نامش را به Angular تغییر داد، زمانی که در سال 2016 نسخه نهایی ورژن دوم انگولار عرضه شد، این فریم ورک توجه بسیاری از توسعه دهندگان وب آن زمان را به خود جلب کرد.




چرا انگولار را فریمورک می‌نامیم؟

پیش از آن که به بررسی مفاهیم انگولار بپردازیم، باید با ماهیت خود آن آشنا شویم. ما چرا به انگولار فریمورک می‌گوییم؟ بر اساس تعریف دیکشنری، فریمورک یک ساختار حمایت‌کننده است. این تعریف یک‌جمله‌ای به خوبی انگولار را توصیف می‌کند. اما با این وجود، انگولار اکوسیستم بزرگ و مفیدی عرضه می‌کند که از طریق می‌توانیم به ابزارهای مختلفی دست پیدا کرده و به این ترتیب مسائل خود را حل کنیم. همچنین از این ابزارها می‌توانیم برای طراحی و سازمان‌دهی اپلیکیشن جدید استفاده کنیم.




ویژگی های انگولار یا angular چیست؟

استفاده از انگولار در پروژه ها و برنامه های بزرگ. یکی از مهمترین ویژگی های انگولار میزان گستردگی آن است که قابلیت استفاده از منابع بیشتر را امکان پذیر ساخته است.

استفاده از تایپ اسکریپت. برنامه نویسان با استفاده از دستورات تایپ اسکریپت آزادی عمل بیشتری برای برنامه نویسی دارند. افزایش کیفیت قالب سایت نقش مهمی در طراحی سایت دارد که با استفاده از تایپ اسکریپت این امر و جداسازی کدها آسان تر انجام می شود.

سهولت در یادگیری. آشنایی شما با کدهای CSS، HTML و دستورات جاوا اسکریپت برای یادگیری انگولار کفایت می کند.

هماهنگ شدن با ابزارهای طراحی و توسعه وب و دیگر انواع فریم ورک

صرفه جویی در وقت هنگام کد نویسی. فریم ورک انگولار شما را از نوشتن زیاد کد خلاص می کند.

یکی از ویژگی های انگولار دسترسی شما به تمام دستورات هنگام برنامه نویسی است.

استفاده از دایرکتیوها جهت ایجاد تگ. انگولار به دایرکتیوهایی استاندارد مجهز شده است.

یونیت تست آماده. این ویژگی در سرعت عمل و سهولت در فرایند تست کمک می کند.

استفاده از متد دیتا بایندینگ دو طرفه

به کمک انگولار افراد بیشتری می توانند از یک سرور جهت بازدید سایت استفاده کنند.




پشتیبانی قدرتمند از فریم ورک Angular

فریم ورک انگولار توسط گوگل منتشر شده است و بهترین متخصصین از سر تا سر جهان در این شرکت بزرگ فعالیت میکنند. همین باعث شده که به روز ترین دانش در توسعه ی محصولات این شرکت استفاده شود. فریم ورک Angular js هم از این موضوع بی نصیب نیست. این فریمورک به سرعت در حال بروز رسانی است و در زمانهای خیلی کوتاه نسخه های جدید از آن منتشر می شود. نسخه ی angular2 به دلیل ضعف هایی که در برخی موارد داشت باعث شد تا حد کمی از محبوبیت انگولار کاسته شود اما از بعد از انتشار نسخه ی Angular 4، دوباره این فریم ورک روند صعودی را در پیشرفت و جذب جامعه ی برنامه نویسان را در پیش گرفت.




انگولار چطور عمل می کند ؟

 


  • هر المانی که شما در صفحه وب در خروجی Angular می بینید، یک کامپوننت است، در حقیقت در انگولار شما صفحات وب خود را با Component ها می سازید.





  • هر کامپوننت در انگولار از یک فایل HTML، یک فایل CSS/SCSS/SASS، و یک فایل TS ساخته می شود.





  • در فایل HTML، شما اسکلت کامپوننت، در فایل CSS/SCSS/SASS شما استایل کامپوننت و در فایل TS شما فانکشن ها و رفتار های کامپوننت را می نویسید.




در نهایت شما می توانید با استفاده از قابلیت Routing انگولار، صفحات را به هم وصل کنید و یک وب اپلیکیشن پویا داشته باشید.



 




دلایل استفاده از انگولار جی اس چیست؟




  • توسعه برنامه های PWA


PWA ها یا همان Progressive Web Application ها که در زبان فارسی به نام برنامه ها و اپلیکیشن های پیشرو یا پیش رونده شناخته می شوند، نوع خاصی از برنامه ها هستند که به صورت یک برنامه تحت وب و سایت ایجاد می شوند اما می توانند همزمان کارایی یک برنامه نیتیو را داشته و ترکیبی از ویژگی های خوبی هستند که هر دوی این انواع مهم برنامه در اختیار کاربران خود قرار می دهند. در این برنامه ها می توان با استفاده از یک سرویس ورکر یک نیروی پردازشی را در سمت کلاینت ایجاد نمود و همینطور قالب های برنامه یا Application Shell ها به ما ظاهر یک برنامه مانند برنامه های نصب شده روی سیستم را می دهند.




  • تولید قالب از کدها


استفاده از قالب ها می تواند یکی از المان هایی می باشد که می تواند یک سیستم مدیریت محتوای سایت را تا اوج ببرد. همینطور که با وردپرس این کار را انجام داده است. وقتی حرف از قالب به میان می آید معنی ای که در ذهن یک طراح سایت می تواند ایجاد شود از این قرار است:



سرعت در کار

امکانات زیاد و حرفه ای

طراحی اصولی و زیبا

امکان پیاده سازی کاربرد های مختلف

و همینطور یک بازار کار خوب برای فروش قالب




  • امکان طراحی اپلیکیشن های دسکتاپ و نیتیو


یکی از مهمترین مواردی را که می توان برای این سوال که دلیل همه گیر شدن و استقبال برنامه نویسان از فریم ورک انگولار جی اس چیست معرفی کرد، این امکان است که انگولار جی اس به شما امکان ساخت برنامه های نیتیو که به صورت نصبی روی دیوایس های مختلف انجام می گیرد.



از طرفی شما قادر خواهید بود تا برنامه های مربوط به دسکتاپ را نیز با استفاده از این پلتفرم بسازید و آنها را با استفاده از یک بک اند حرفه ای و آنلاین که به صورت بهینه با سرور همکاری دارد و یا با استفاده از یک بکند لوکال طراحی کنید و کیفیتی بی نظیر را نسبت به سایر پلتفرم ها داشته باشید. اگر بخواهیم بگوییم که دلیل این قابلیت از انگولار جی اس چیست باید به پایه جاوا اسکریپت آن اشاره کنیم که این امکان را به ما می دهد که یک کیفیت حرفه ای را با استفاده از منابع لوکالی که روی کلاینت ما قرار دارد و برنامه از آن استفاده می کند داشته باشیم. در این سیستم ها بیشتر پردازش های فرانت اند که منابع زیادی را هم مصرف می کنند روی سیستم قرار خواهند داشت.




  • بازار داغ و خوب


وقتی اسم برنامه نویس روی کسی گذاشته می شود به تبع این انتظار وجود دارد که درآمد وی بالا باشد و برنامه نویسی شغلی است که در همه جای دنیا یک شغل پر طرفدار و پر درآمد به حساب می آید که همیشه کار دارد. اگر هدف شما این است که به درجه ای برسید که این اتفاق ها برای شما بیفتد و پول بیشتری در بیاورید باید گفت که این فریم ورک به شما کمک خواهد کرد.





مزایا :


  1. Performance بالا

  2. قابلیت های فراوان

  3. کتابخانه ها و پکیج های فراوان

  4. منابع زیاد برای یادگیری

  5. پشتیبانی از SCSS و SASS

  6. یادگیری نبستا آسان


 



معایب :


  1. گزینه های محدود برای SEO




امیدوارم این مقاله براتون مفید واقع شده باشه.

نویسنده بلاگ: جواد یوسفی

جواد یوسفی

برنامه نویس فرانت اند

دیدگاه کاربران

  • محمد عبادی پور

    07 اسفند، 1400

    👌👌💥یک چندتا سایت خوب هم معرفی میکردید برای یادگیری

    • پاسخ مدیر:

      سلام حتما این کار رو خواهیم کرد 💥

ثبت دیدگاه

برای ثبت نظر، ابتدا وارد شوید.

خدمات منتورینگ

شما در طول دوره ی آنلاین میتوانید یک پشتیبان یا همراه داشته باشید و تمامی تمرین ها و مشکلات خودتون رو با اپراتور های ما در میان میگذارید! چی بهتر از اینکه قدم به قدم در کنار اساتید و آموزش های آنلاین بتونی از طریق پشتیبان هم ارزیابی بشی و مشکلاتت رو توی کمترین زمان ممکن حل کنی؟!!